TRT Olimpiyat Oyunları yayınlarında sınıfta kalmaya devam ediyor

TRT Olimpiyat Oyunları yayınlarında sınıfta kalmaya devam ediyor
TRT Olimpiyat Oyunları yayınlarında ilk günden beri zor anlar yaşıyor. Önce oyunların açılış seramonisinde, sonra oyunların resmi teaserında TRT sunucularını zorlayacak görüntüler ortaya çıktı. TRT oyunlar süresince yaşananları kontrol etmekte zorlanıyor!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreninden itibaren yaşananlar TRT'yi zor duruma sokmaya devam ediyor. Grek oyunların fragmanındaki TRT'ye göre "sakıncalı" bölümler/sekanslar gerekse milli sporcularımızın İsrail ev Azerbaycanlı rakiplerine karşı aldıkları sonuçları TRT sunucularına zor anlar yaşatıyor.

Judo branşında yarışan Fidan Ögel'in İsrailli rakibine, Mihael Zgank ise Azerbaycanlı rakibine elenmesi TRT spikerinin sözlerine çok da sportmence yansımadı.

Spiker, Fidan Ögel'in 70 kilogram karşılaşmasında İsrailli Maya Goshen'e "ippon (Judoda tuş)" ile yenilerek oyunlara veda etmesinin ardından, "Bir anlık dalgınlık. Üzerinde çok fazla baskı vardı bu maç için Fidan'ın. Onu anlayabiliyoruz. Düşündüğünüzden çok daha fazla bir baskıyla tatamiye çıktı" dedi.

Ardından TRT maçın bitimiyle yayını kesti. Stüdyodaki "Spor Manşet" isimli programına devam eden TRT'de stüdyodakiler "Keşke yenseydi Filistin’e bir mesaj olurdu" dedi.

Yanı sıra Türkiye adına yarışan Sloven asıllı judocumuz Mihael Zgank, Azerbaycanlı Eljan Haciyev oynadığı maçı kaybetti. Spiker, "İki Türk Devleti'nin sporcularının ilk turda karşılaşmaları, pek hoş olmadı" dedi. Spiker, "Türk milleti olarak madalyaya ihtiyacımız var" diye ekledi.

Bunların haricinde TRT'nin Olimpiyatların zevkli oyunları sürerken Polonya – Brezilya maçına yer vermesi de olumsuz eleştirileri de beraberinde getirdi.