Türkiye Dominik Cumhuriyeti karşısında 3-1'lik galibiyetle çeyrek finale yükseldi

Türkiye Dominik Cumhuriyeti karşısında 3-1'lik galibiyetle çeyrek finale yükseldi
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye rakibi Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1'le geçerek adını çeyrek finale yazdırdı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'mı ilk maçında Hollanda'yı muhteşem bir geri dönüşle 3-2 mağlup etmişti. Millilerimiz çeyrek final öncesi 2. maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştı.


1. SET


Millilerimiz ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. İlk seti 21-25'lik skorla kaybeden milliler ikinci sete sert ve hızlı başladı.


2. SET


Özellikle kaptan Eda Erdem'in güçlü motivasyonuyla dikkat çektiği sette A Milliler bir anda farkı açmayı başardı. Skor 17-11'e geldiğinde Eda Erdem 4. sayısıyla dikkatleri üzerine çekti. 3. servis hatasıyla biraz oyun disiplininden kopmuş gibi görünen Türkiye çabuk toparlandı ve Ebrar'la bir anda skoru 19'a taşıdı. Dominik Cumhuriyeti biraz topalanıp skoru 19-14'e taşısa da Vargas bu ataklara anında yanıt verdi. 13. sayısıyla Dominik Cumhuriyeti'nin hızını kesmeyi başardı.
Setin 20'li sayılarında da oyun disiplininden kopmayan A Milliler Vargas'la bir kez daha hücumda etkili oldu. Setteki 9. sayısına ulaşan Vargas rakibi deyim yerindeyse dağıttı. Durdurulamayan Vargas 10. sayısını naif bir plaseyle, bloğun ardına bırakarak aldı, skoru 22-17'ye taşıdı. Ardından kaptan Eda Erdem'in sert smacı skoru 23-17'ye taşıdı. Eda bir smaçla daha skorun rengini değiştirirken set sayısı rakip takımın hatasından geldi ve seti millilerimi 28-17 kazanmayı bildi.


3. SET


İlk servisi Hande Baladın'la kullanan millilerimiz ilk sayıyı da atağın devamında Zehra Güneş'in bloğuyla aldı. Etkili hücumu hız kesmeden devam eden A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızda Vargas yine muhteşem bir sayı alarak maçtaki 16., Olimpiyatlar'daki 46. sayısına ulaştı. Devamında tüm sporcularımızın muazzam kattkı verdiği sette skor bir anda 14-7'ye çıktı. Harika bir set geçiren millilerimiz farkı açsa da bazı basit hatalarla skor 17-12'ye taşındı. Bundan sonra da neredeyse hatasız oyunuyla dikkat çeken millilerimiz Elif Şahin'in her zamanki gibi plasesiyle 18. sayısını elde etti. Sete ortak olmak isteyen Dominik Cumhuriyeti 14. sayısını da aldıktan sonra Vargas 19. sayımızı alarak rakibin nispeten artan motivasyonunu bozmayı başardı. Bundan sonra karşılıklı sayılarla devam eden sette skor bir anda 23-20'ye geldi. Basit hatalar sonrasında Daniele Santerelli'nin kenardan etkili dokunuşları ve uyarıları Vargas'ı yine harekete geçirdi ve skor 24-20'ye taşındı. Devamındaki atakta rakip Dominik Cumhuriyeti 21. sayısını elde ettikten hemen sonra bir sayı daha alarak farkı 2'ye indirince Danele Santarelli'nin molası geldi. Mola dönüşü set sayısını Vargas'la alarak maçta 2-1'lik üstünlüğe ulaşan millilerimiz 4. sete umut verici oyunuyla gitti.


4. SET


4. sete her iki takım da kontrollü oyunuyla başladı. Karşılıklı sayılarla set genel itibarla ortada geçse de A Millilerimizin set süresince etkili oyunu dikkat çekti ama Dominik Cumhuriyeti bu sette daha dirençli göründü. 20'li sayılara kadar neredeyse karşılıklı sayılarla ilerleyen maçta 20. sayıya Elif'in mükemmel serviyle ulaşan Türkiye rakibine önemli bir mola aldırttı. Kritik anda gelen Dominik Cumhuriyeti molasından sonra Vargas yine sahneye çıktı ve maçtaki 31. sayısını aldı. Bir eiy daha alan Türkiye farkı 10'a çıkardı. Çeyrek final öncesi Elif'in yeni servisini karşılayan Dominik Cumhuriyeti farkı 9'a indirdi. Farkı açan Türkiye bir eisle daha sayı kazanarak maç sayısı için servis kullandı. Hande'nin servisini karşılayan rakip 15. sayısına ulaşsa da maç sayısını Zehra Güneş'le alan millilerimiz maçı 3-1 kazanarak çeyrek finale çıktı.