Türkiye - İzlanda maçına Kerem Aktürkoğlu damgası: Hat-trick yaptı, manşetlerde yerini aldı!

UEFA Uluslar Ligi'nde İzlanda'yı 3-1 mağlup eden A Milli Takımımız'da Kerem Aktürkoğlu golleriyle maça damga vurdu.

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta oynanan ikinci karşılaşmada, A Milli Futbol Takımımız İzlanda’yı evinde 3-1’lik skorla yenmeyi başardı.

Yaz transfer sezonunda Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, attığı üç golle maçın yıldızı oldu ve müsabakaya damgasını vurdu.

Kerem Aktürkoğlu'nun başarısı, Record ve Ojogo gazetelerinin manşetlerinde öne çıkarılırken, diğer gazeteler ise iç sayfalarında bu başarıya geniş yer verdi.

TÜRKİYE, ULUSLAR LİGİ'NDE GRUPTAKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Türkiye - İzlanda maçına Kerem Aktürkoğlu damgası! Hat-trick yaptı, 4. golü ofsayta takıldı - Son Dakika Spor Haberleri

"Ağız sulandırdı" ifadesini kullanan Record gazetesi "Benfica'nın yeni transferi Kerem Aktürkoğlu'nun, Luz Stadı'na çıkmadan önce milli formasıyla büyük bir gösteri yaptığını" yazdı.

Kerem'in maç sonrasında yaptığı açıklamalarda "En alt liglerden geldim ve şimdi Benfica'dayım." şeklindeki sözü öne çıkarıldı.

A Milli Takımımızın İzlanda'yı devirdiği maça Kerem Aktürkoğlu damga vurdu! Spor yazarları neler dedi? | Türkiye Gazetesi

Ojogo "Aktürkoğlu hat-trick yaptı.", Abola "Türkiye'nin İzlanda'ya karşı galibiyetinde Aktürkoğlu çok heyecan verici bir futbol ortaya koydu. Hat-trick yapan Benficalı futbolcunun rüya gibi performansı Türkiye'ye galibiyeti getirdi.", Publico "Aktürkoğlu, Uluslar Ligi'nden Bruno Lage'ye merhaba dedi." ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlarda "Benfica'nın forveti, ustaca bir futbolla Türkiye'yi galibiyete taşıdı. Aktürkoğlu artık Benfica'da yeni teknik direktör Bruno Lage'nin yanında antrenmanlara çıkacak ve sol kanatta ikinci forvet olarak kullanılabilir." denildi.

BURAK YILMAZ'DAN BERİ BİR İLK!

İzlanda filelerine üç gol gönderen Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz'dan (Mart 2021'de vs Hollanda) bu yana A Milli Takım formasıyla hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.