Türkiye Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda başarılı bir tablo ortaya koyuyor

Türkiye Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda başarılı bir tablo ortaya koyuyor
Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye şimdiye dek gayet başarılı bir grafik çizerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Türkiye'nin bu güne kadar oynadığı oyunların sonucunda elde ettiği başarıları şöyle...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları muhteşem bir açılış töreniyle meraklılarını heyecanlandırmış devamında yapılan maçlar, Olimpiyatların ne denli eşsiz olduğunu kanıtlar nitelikte zevkli ve çekişmeli geçmişti. Halihazırda da tüm maçların heyecanı seyircilerle ve izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Oyunlarda Türkiye'nin de, etkili sporcularıyla performansı olumlu eleştiriler almaya devam ediyor.

Bu ana kadar Türkiye'nin Olimpiyat karnesi şöyle:

  • Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Okçuluk Milli Takımımız klasik yay takım müsabakalarında Çin'i mağlup ederek bronz madalya kazanmayı başardı.

  • Atıcılıkta da Şevval İlayda Tarhan kadınlar 10 metre Havalı Tabanca elemelerinde 7. oldu. Böylelikle bu disiplinde finale kalan ilk sporcumuz oldu. Tarhan, finaldeki 135.6 puan derecesiyle yarışmayı 7. olarak bitirdi. İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'ten oluşan Atıcılık Milli Takımı'mızda 10 metrede finalde Sırbistan'a yenilerek altın madalyayı kaybetti ama Atıcılık tarihinde ilk gümüş madalyanın sahibi oldu.

  • Adem Asil, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Emre Dodanlı ve Ahmet Önder'den oluşan Artistik Cimnastik Milli Takımı'mız elemelerde finale kalmayı başaramazken bireysel kategoride Adem Asil halka aletinde beşinci oldu. Ferhat Arıcan'da paralel barda yedinci olarak adını finale yazdırdı.

  • A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız Olimpiyatlar'daki ilk maçında Hollanda ile karşılaştı ve 2-0 geriye düştüğü maçta geriden gelerek maçı 3-2'i kazandı.

  • Eskrim dalında Nisanur Erbil, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na son 16 turunda veda etti.

  • Boks branşında Hatice Akbaş kadınlar 54 kilo ilk turunda Büyük Britanyalı rakibi Charley Davison'u 3-2 yenerek ikinci tura yükseldi.

  • Kaan Aykutsun' da erkekler 80 kilo son 32 maçında İtalyan rakibi Salvatore Cavallaro'yu 4-1'le geçti. Son 16’ya yükseldi.

  • Gizem Özer ise, kadınlar 60 kilo müsabakasında İtalyan boksör Alessia Mesiano'ya 4-1 kaybetti, olimpiyatlardan elendi.

  • Elis Özbay kürek branşında kadınlar tek çifte elemelerinde repesaj yarışına kaldı. Repesaj yarışında serisini 2. sırada tamamlayan Elis, çeyrek finalde kaybederek madalya şansını kaybetmiş oldu.

  • Judoda milli sporcu Salih Yıldız çeyrek finalde Gürcü rakibi Giorgi Sardalashvili'yi altın skorda yenmeyi başardı. Yarı finalde ise 60 kiloda Fransız sporcu Luka Mkheidze'ye mağlup oldu. Yıldız, bronz madalya maçında da Japon rakibi Nagayama'ya kaybetti ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı beşincilikle tamamladı.

Masa tenisi branşında milli sporcu Sibel Altınkaya, Çin asıllı Lüksemburglu sporcu Ni Xia Lian'a mağlup oldu.