Ünlü kadın futbolcunun maaş isyanı: Aynı işi yapıyoruz benden yüz bin kat daha fazla kazanıyor

Dünyanın en tanınmış kadın futbolcularından Alisha Lehmann, erkek futbolcularla arasındaki maaş farkına sitem etti.

Kadın futbolunun önde gelen isimlerinden Alisha Lehmann, Instagram'da 17 milyondan fazla takipçiye sahipken, TikTok'ta ise takipçi sayısı 10 milyonu aştı.

Ünlü futbolcu, Juventus'a transfer olan sevgilisi Douglas Luiz aracılığıyla kadın ve erkek futbolcular arasındaki maaş farklarına karşı tepkisini dile getirdi.

ekran-goruntusu-2024-09-16-161743.png

'BU ADİL DEĞİL'

Yıldız futbolcu "La Repubblica"ya yaptığı açıklamada "Luiz benden yüz bin kat daha fazla kazanıyor. Bu adil değil. Bu beni etkileyen bir şey çünkü ben bir kadınım. Eşitliğe giden yol hala uzun" dedi. Luiz ve Lehmann Premier Lig ekibi Aston Villa'dan Juventus'a transfer oldu.

ekran-goruntusu-2024-09-16-161811.png

Bir yıldız gibi değil herkes gibi yaşadığının altını çizen ünlü futbolcu, “Eve gidiyorum, yemek yapıyorum, herkesin yaptığının aynısını yapıyorum. Tabii ki insanların seninle sokakta karşılaşıp 'Merhaba Alisha, nasılsın?' demesi güzel” dedi.

Lehmann, sosyal medyada sahip olduğu yüksek takipçi sayısının altını çizerek, bu etkiyi İtalya'daki kadın futbolunu desteklemek amacıyla kullanmayı planladığını ifade etti.