İstanbul ve İzmir'den akın akın gidiyorlar

İstanbul ve İzmir'den akın akın gidiyorlar
İstanbul ve İzmir’e olan yakınlığıyla dikkat çeken Balıkesir’in Bandırma ilçesi sınırları içinde yer alan Kuş Gölü (Manyas Gölü)'nün kuzeydoğusunda yer alan Kuş Cenneti, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Balıkesir’in Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırlarında yer alan Kuş Cenneti Milli Parkı, doğa tutkunlarının uğrak noktası olup özellikle İstanbul ve İzmir gibi çevre illerden gelen ziyaretçiler için cazip bir gezi rotası.

Balıkesir'in büyülü güzelliği Kuş Cenneti Milli Parkı'nda belgesellik görüntüler

Doğanın kalbinde saklı bir güzellik olan Kuş Cenneti Milli Parkı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri büyüleyici manzarasıyla kendine hayran bırakıyor.

Kuş Cenneti Milli Parkı - Millipark

Özellikle tatil günlerinde dolup taşan Kuş Cenneti Milli Parkı kış aylarında bile doğal güzelliğiyle büyülüyor. Kış aylarında yaz aylarına göre çok daha fazla ziyaretçi geliyor.

Kuş Cenneti koruma altındaki parklar arasında yer alıyor.

Balıkesir'in büyülü güzelliği Kuş Cenneti Milli Parkı'nda belgesellik görüntüler

KUŞ CENNETİ MİLLÎ PARKI

Kuş cenneti Millî Parkı; Marmara Bölgesi’nde, Balıkesir ili içerisindeki Manyas Kuşgölü’nün kuzeydoğusunda yer alır. Manyas, Gönen, Bandırma arasındadır.

Bandırma Kuşcenneti Millî Parkı, Kuşgölü’nün kuzeydoğu kıyılarında yer alır. Bandırma-Balıkesir karayolunun 15. kilometresinden güneye sapan 3 kilometrelik bir yolla Kuşcenneti’ne ulaşılır. Resmi Gazete ile sınırları genişletilerek 24047 ha ulaşmıştır.

Balıkesir'in büyülü güzelliği Kuş Cenneti Milli Parkı'nda belgesellik görüntüler - 4

Kuşcenneti’nin “Millî Park” olarak ayrılmasının tek nedeni, barındırdığı kuş topluluklarıdır. Kuşcenneti Türkiye'deki millî parklar içinde en küçük olanıdır. Genişletilen alanın içinde ortalama 16400 hektarı göl alanı olup diğer arazilerin büyük çoğunluğu hazine arazisidir.

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı'nda kuluçka heyecanı - Gündem Haberleri

Küçüklüğüne rağmen, Kuşcenneti en çok ziyaretçi çeken millî parklarımızdan birisidir. Bandırma Kuşcenneti'nin bugünkü yeri İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Curt Kosswig ve eşi Leonore Kosswig tarafından 1939 tarihinde keşfedilmiştir.

Buraya “Kuşcenneti” adını veren Kosswick'in çalışmaları sonucunda doğayı sevenler arasında bu güzel cennetin değeri kısa zamanda anlaşılmış, 1952 yılında ise İ.Ü. Hidrobiyoloji Enstitüsü tarafından buraya bir inceleme istasyonu kurulmuştur. 1959 yılında Orman Bakanlığı'nca orman rejimine alınmış ve Millî Park ilan edilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi